NAV Tool - online számla adatellenőrző megoldás

NAV Tool - online számla adatellenőrző megoldás

 

Mire alkalmas a NAV Tool?

A BDO Cumulus NAV Tool lehetőséget biztosít a NAV Online Számla rendszerben rejlő lehetőségek kiaknázásával a NAV ellenőrzésekre való felkészülésben.
A megoldás alkalmas az adóbevallások és a számlaadat jelentés utólagos ellenőrzésére és az esetlegesen felmerülő problémák felderítésére és megelőzésére.

Cumulus NAV Tool szolgáltatásunk fő funkciói

  • Bejövő és kiállított számlák megfelelő adatszolgáltatásának ellenőrzésére.
  • A Társaság Közösségen belüli értékesítések adatszolgáltatásának összevetésére az A60-as riportban szerepeltetett adatokkal.
  • A Társaság M lapján szerepeltetett adatok ellenőrzésére és esetleges eltérések kimutatására.
  • A Társaság által kiállított számlák sorrendiségének és folytonosságának ellenőrzésére.
  • A Társaság magyar és közösségen belüli partnereinek ellenőrzése a vevő és eladó adószámok érvényességének elemzésével.
  • A befogadott számlák áfa tartalmának levonásba helyezésében rejlő esetleges kockázatok felfedésére.

Amennyiben gyors és problémamentes módon szeretne meggyőződni arról, hogy mind kimenő, mind bejövő számlái megfelelően kerülnek riportálásra az Online Számla rendszerében és az Áfa bevallásában, ajánljuk figyelmükbe a BDO új Cumulus NAV Tool szolgáltatását.

Hogyan működik a NAV Tool?

A vállalatnak lehetősége nyílik a saját áfa analitikáit összehasonlítani a NAV Online Számla rendszerébe feltöltött számlaadatokkal akár a bevallások leadása előtt vagy azt követően is ellenőrzés céljából.

Ezen felül az alkalmazás képes további kimutatások elkészítésére ezen adatok alapján, illetve M lap és A60 nyomtatványok adat-validációjára is.
Az eredmények, validációk és összehasonlítások vizualizálhatóak és exportálhatóak Excel fájlformátumban.
 

Ez az összehasonlítás egy olyan rekonsziliációs funkció, amellyel ellenőrizhető a helyes számlaadat-szolgáltatás, valamint egy esetleges NAV ellenőrzésre való felkészülés
.
Miért válassza a NAV Tool-t?

Ellenőrzési lehetőséget biztosít a NAV Online Számla rendszerébe feltöltött számlák, a riportálási kötelezettségek, valamint az áfa analitikában szereplő adattartalom kapcsán.

Felülvizsgálati lehetőséget biztosít a beküldött/riportált számlaadatok időközönkénti utólagos ellenérzésére/egyeztetésére, továbbá a partner adószámok monitorozására.

A BDO Cumulus NAV Tool platform kiaknázza a NAV Online Számla rendszerrel való összeköttetésben rejlő lehetőségeket.

A NAV Online Számla rendszerbe való riportálási kötelezettség biztosítja az adatok megbízhatóságát, így a Cumulus NAV Tool szolgáltatással a BDO-tól megszokott magas minőségben végezheti munkáját.

Az ellenőrzések segítségével megelőző lépéseket lehet eszközölni a jogosulatlan áfa visszaigénylés elkerülésére még az áfa bevallás benyújtása előtt.

 

Hiszünk abban, hogy Veled többek leszünk, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy mind szakmai, mind személyes téren támogassuk a fejlődésed.