• Pénzügyi képviselet

Pénzügyi képviselet - több mint kötelezettség

Ismert, hogy harmadik országbeli (nem EU-s) vállalkozások esetén magyarországi pénzügyi képviselő kijelölése kötelező a magyar adószám megszerzéséhez. Tehát kötelező ezen szolgáltatást ez esetben igénybe vennie, de ezen belül sem mindegy kit választ e feladatra. A pénzügyi képviselő feladata, hogy biztosítsa, hogy cégük minden magyarországi adókötelezettségnek eleget tegyen, ideértve a számlázási előírásoknak való megfelelést, a nyilvántartások vezetését, az EKÁER kötelezettségeket, az adóbevallások benyújtását és az adók befizetését, az adóhivatali megkeresések megválaszolását és az adóvizsgálatokat.  Ehhez kínál megbízható szakmai tudást és nemzetközi háttérnek köszönhetően széleskörű ismereteket a BDO Magyarország.  

Fontos tudnia, hogy mivel a pénzügyi képviselőt a képviselt cég magyarországi adókötelezettségeit illetően egyetemleges felelősség terheli, az iparági gyakorlat szerint minden pénzügyi képviselő az esetleges károk elleni biztosítékként bankgaranciát vagy banki letétet kér az ügyfeleitől.


Felmerülhet miért válassza az BDO pénzügyi képviseleti szolgáltatását…

Az BDO Magyarország megbízható nemzetközi háttere révén, valamint cégünk több mint 30 éves tapasztalatának köszönhetően, pénzügyi képviseleti szolgáltatásunk ügyfélre szabott megoldást nyújt. Nekünk a BDO Magyarországnál ez nem csak előírt kötelezettség, hanem maximálisan ellátandó feladat, hiszen tapasztalaton alapuló szakmai hivatásunk a pénzügyi képviseletet. Ahhoz, hogy ezt Ön és cége is megtapasztalja, keresse a pénzügyi szolgáltatásaiért munkatársainkat elérhetőségeinken.    
 

Cége pénzügyi képviselőjeként az BDO a következő feladatokat látja el:

  • cégére szabott tanácsadás adózási és áfa kérdésekben,
  • magyarországi adókötelezettségek teljesítésének teljeskörű szakmai támogatása,
  • cégük magyarországi áfa bejelentkezésének teljesítése az adóhatóságnál,
  • áfabevallások elkészítése és benyújtása a vállalat nevében,
  • cégük képviselete adóellenőrzés esetén,
  • gondoskodunk az adózással kapcsolatosan Magyarországon felmerülő összes kötelezettségek teljesítéséről.