Iparágak

Autóipar

Autóipar

Az autóipar jelentős transzformáción megy keresztül napjainkban elsősorban a klímaváltozás által előhívott követelmények következtében. Egyre nagyobb teret kap az elektromobilitás és az önvezetés, aminek a jogi vetületei komplex szemléletet igényelnek. Szakértőink tapasztalattal rendelkeznek az autóiparhoz kapcsolódó jogi tanácsadás széles spektrumán.
Autóipar
Digitális piacok

Digitális piacok

Összhangban az uniós tendenciákkal, az elmúlt évtizedben a magyar internetfelhasználási szokások is gyökeresen megváltoztak. 2019-ben már a magyarok 59%-a vásárol, 58%-a bankol online, több mint 80% pedig előszeretettel veszi igénybe egyéb digitális platformok, tartalomgyártók szolgáltatásait
Digitális piacok
Energetika, közművek és természeti erőforrások

Energetika, közművek és természeti erőforrások

A magyar és európai energiaszektor folyamatos átalakuláson megy keresztül. Míg néhány éve a privatizáció és az energiapiacok liberalizációja volt a fő téma, ma az emisszió csökkentés vezérli az energiapiacok átalakítását, valamint végső soron a teljes kibocsátásmentes gazdaságra való átállás foglalkoztatja az iparági szereplőket. Az energiaszektor stratégiai átalakítása mellett az iparág napi működése is erősen szabályozott, európai normák, magyar jogszabályok és ágazati szabályozások összessége adja ki azt a szabályrendszert, amelyben az energiaszektor szereplőinek el kell igazodniuk.
Energetika, közművek és természeti erőforrások
Élelmiszeripar

Élelmiszeripar

A BDO globális hálózatának erőforrásai és tudásbázisa biztosítja számunkra a globális és regionális piaci információk mindenkori rendelkezésre állását. Nemzetközi tapasztalatunkra, valamint a helyi gazdasági környezet pontos ismeretére alapozva dolgozzuk ki személyre szabott megoldásainkat, mind nemzetközi, mind hazai vonatkozású projektek és megbízások során.
Élelmiszeripar
Feldolgozóipar

Feldolgozóipar

A feldolgozóipar továbbra is Magyarország egyik legfontosabb gazdasági ágazata. Hazánk vitathatatlanul vonzó befektetési célpont, mely rengeteg lehetőséget kínál mind hazai, mind külföldi befektetők számára. Ennek oka, hogy az általános gazdasági környezet kedvező táptalajt nyújt a zöld- és barnamezős beruházások és egyéb fejlesztések számára, figyelembe véve a kedvező munkaerőpiaci körülményeket, az infrastruktúra fejlettségét, valamint a kutatás és fejlesztés (K+F) alapvető támogatását.
Feldolgozóipar
Kis- és nagykereskedelem

Kis- és nagykereskedelem

A BDO Legal jelentős jogi tapasztalattal rendelkezik a nagy- és kiskereskedelmi szereplők mindennapi és eseti jellegű problémáinak kezelésében. Szakterületeink lefedik mindazon szolgáltatások körét, amelyek ahhoz szükségesek, hogy vállalkozása mielőbb megtehesse első lépését a nemzetközi piacok felé. Nemzetközi hálózatunk mindemellett azt is lehetővé teszi, hogy az ágazat legnagyobb multinacionális cégeinek határokon átnyúló problémáit gördülékenyen kezeljük.
Kis- és nagykereskedelem
Média, telekommunikáció, informatika

Média, telekommunikáció, informatika

Szakterületeink közé tartozik a médiajog, különösen a print és online média területe. Kollégáink elkészítik, illetve véleményezik a médiavállalkozások működéséhez szükséges szerződéseket, beleértve a reklám, terjesztési, nyomdai, előfizetői, hirdetői, szoftverlicensz, promóciós, védjegyátruházási és egyéb szerződéseket.
Média, telekommunikáció, informatika
Szállítmányozás, logisztika

Szállítmányozás, logisztika

A szállítmányozás és a logisztikai szolgáltatások fontossága a globális üzleti világban jelentősen megnőtt. Mindazonáltal, hogy a gyártó és más iparágak vállalatai jelentős hangsúlyt helyeztek az alacsony költségeket kiváló fejlődő piacok irányában, és sokuk manapság is stratégiai fejlesztéseket hajt végre ezen a területen, a ellátási láncok egyre hosszabbá és bonyolultabbá váltak.
Szállítmányozás, logisztika