• Üzletértékelések, modellezés

Üzletértékelések, modellezés

Pénzügyi Tanácsadás kiemelt feladata a vállalt- és üzletértékelések készítése, valamint a pénzügyi modellezés.

1. VÁLLALAT- ÉS ÜZLETÉRTÉKELÉS

Az üzletértékelések célja különböző lehet, mint például tranzakcióhoz-, hitelekhez-, bónusz rendszer kidolgozásához kapcsolódó értékelések, könyvvizsgálathoz szükséges befektetések értékelése, stratégiákhoz kapcsolódó értékelések, stb.

Az üzletértékelés a vállalat/üzletrész/részvénycsomag valós piaci értékét hivatott megbecsülni. Szakembereink független értékelési tanácsadással támogatják a tranzakciós döntéshozatalt.
Szakembereink a céltársaság működési sajátosságaitól függően a megbízóval egyeztetve választják ki a legmegfelelőbb értékelési módszert a feladatok ellátása során.

2. IMMATERIÁLIS JAVAK ÉRTÉKELÉSE

Az immateriális javak értékelése az értékelési szolgáltatásunk egyik különleges ága. Érdemesnek tartjuk a márkanév, a licensz és a know-how értékének meghatározását, valamint ezek figyelemmel kísérését, hiszen ügyfeleink ezzel több szempontból is előnyösebb helyzetbe kerülhetnek.

3. PÉNZÜGYI MODELLEZÉS ÉS FELÜLVIZSGÁLAT

A társaságok jövőtervezéséhez, finanszírozási és stratégiai döntések hatásainak méréséhez elengedhetetlen a hatékonyan működő pénzügyi modell. Munkatársaink mind a modellkészítés, mind a modell felülvizsgálat területén hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.
A pénzügyi modellek felülvizsgálatára - ahogyan a modellezési folyamat ábrája is mutatja – időről-időre szükség van. A pénzügyi modell felülvizsgálatokra a társaságoknak nemcsak saját döntés miatt, hanem külső hatósági, törvényi, egyéb intézményi előírás miatt is szüksége lehet. Pl. engedélyezési eljárásoknál, hitelkérelemnél, egyéb finanszírozási forrás bevonásánál stb.

4. SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG GAZDASÁGI VITÁKBAN

Szakértőink vállalják gazdasági vitákban történő állásfoglalások készítését. Megfelelő pénzügyi, gazdasági adatokkal, elemzésekkel történő alátámasztottság mellett vállaljuk az állásfoglalások elkészítését, és a szakértői képviseletet gazdasági viták esetén. Ezek a projektek elsősorban elmaradt haszon vagy kárérték megállapítását foglalják magukban, azaz speciális értékelési tevékenységet. 

Kontakt: [email protected] [email protected]