• Pénzügyi átvilágítások

Pénzügyi átvilágítások

Pénzügyi Tanácsadás kiemelt feladata a pénzügyi és gazdasági átvilágítások készítése..

1. VEVŐ OLDALI PÉNZÜGYI ÁTVILÁGÍTÁS

A vevő oldali átvilágítást a vállalat potenciális vevőjének tanácsadója végzi. Átvilágítás célja, hogy a vásárolni kívánt üzletrészhez kapcsolódó kockázatok feltárásra kerüljenek. Pénzügyi átvilágítás eredményeként meghatározásra kerülnek a kockázati tényezők mellett az egyszeri és egyedi tételek is, illetve a normalizált ebitda mértéke. A pénzügyi átvilágítás az egyik legfontosabb eszköze a vételár alkunak. 

2. ELADÓ OLDALI PÉNZÜGYI ÁTVILÁGÍTÁS

Az eladó oldali átvilágítás általában az eladni kívánt vállalat átfogó vizsgálatából áll, amit az eladó tanácsadója végez az eladási folyamat elején. Az Eladó oldali átvilágítás egyrészt bemutatja a vállalat historikus teljesítményét, azonosítja a kockázatokat és lehetőséget biztosít a tranzakciót megelőzően a kockázatok kezelésére, ezzel az eladási ár megfelelő sávban tartására.

3. SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG GAZDASÁGI VITÁKBAN

Szakértőink vállalják gazdasági vitákban történő állásfoglalások készítését. Megfelelő pénzügyi, gazdasági adatokkal, elemzésekkel történő alátámasztottság mellett vállaljuk az állásfoglalások elkészítését, és a szakértői képviseletet gazdasági viták esetén.

Kontakt: [email protected] [email protected]