• Tulajdonosi kontrolling

Tulajdonosi kontrolling

Egy vállalatfelvásárlás, vagy egy tőkebevonás sohasem a vételár megfizetésével, vagy a tőkeemelés összegének rendelkezésre bocsájtásával zárul, ezek legfeljebb egy-egy kiemelt eseményei a befektetéseknek. Aki már részese volt hasonló folyamatnak tudja, hogy a valódi munka csak ezután kezdődik.

Nem elég megszerezni, „jól tulajdonolni” is tudni kell a vállalkozásokat. Mi olyan kontrolling szolgáltatást nyújtunk partner tulajdonosaink számára, amely biztosítja, hogy mindazon információ birtokába kerüljenek, ami a megalapozott döntésekhez szükséges:

  • Elkészítjük a társaság üzleti modelljét, és a hosszú távú, stratégiai tervet, amelyen keresztül időről-időre aktualizáljuk a cégérték változását. A fő értékteremtő tényező azonosítása érdekében, ha kell, érzékenységvizsgálatokat végzünk.
  • Figyeljük a tőkepiac eseményeit és javaslatokat fogalmazunk meg az elérhető és optimális finanszírozási struktúrák megvalósítására vonatkozóan.
  • A tulajdonosi szempontokat szem előtt tartva folyamatosan elemezzük, monitorozzuk a társaság teljesítményét és felhívjuk a figyelmet rá, amennyiben úgy találjuk, hogy letértünk a kijelölt ösvényről. Rendszerünk biztosítja, hogy javaslatok fogalmazódjanak meg a hatékonyság javítására.
  • A taggyűlésekre, közgyűlésekre megfelelő színvonalú beszámolókat és döntés előkészítő anyagokat készítünk.

Kontakt: Ézsöl Gábor [email protected]