• Az Astrasun Solar Nyrt. debütált a BÉT Xtend piacán
Sajtóközlemény:

Az Astrasun Solar Nyrt. debütált a BÉT Xtend piacán

30 november 2022

A Budapesti Értéktőzsde csengőjének megszólaltatásával 2022. november 30-án debütált a BÉT Xtend piac kibocsátói között a hazai napenergia-termeléssel foglalkozó vállalat, az Astrasun Solar Nyrt. A ceremónián a kereskedést indító csengőt Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, illetve  Keresztesné dr. Izsó Krisztina és dr. Keresztes Attila az Astrasun Holding alapítói körében dr. Keresztes Attila szólaltatta meg, többek között Csobádi Ákos, az Astrasun Holdingot a tőzsdei bevezetés során pénzügyi tanácsadóként segítő BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgató-helyettese, Török Bálint és Sobor Andrea a BDO tranzakciós menedzserei, valamint a cég vezetői, illetve egyéb tanácsadói körében.

Jelen kibocsátással a társaság 23 624 120 darab, egyenként 100 forint névértékű, dematerializált törzsrészvényt vezetett be a BÉT Xtend piacára.

A tőzsdére lépés előkészítésében kijelölt tanácsadóként a BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vett részt.

"Az Astrasun története egy példamutató magyar sikertörténet, ráadásul a manapság joggal a befektetők kedvencei közé tartozó napenergia szektorban. A cégcsoport az elmúlt években komoly mértékű növekedésen ment keresztül, így a BÉT XTend piacára való bevezetés egy fontos, és a további fejlődést elősegítő lépés a tulajdonosok részéről. Kijelölt Tanácsadóként az Astrasun pénzügyi és adózási átvilágítása mellett többek között a cég értékelésében, a cégcsoport strukturálásában, illetve a BÉT XTend piacára történő bevezetéshez szükséges Információs Dokumentum elkészítésében is segítettük a céget az elmúlt hónapokban. Örömmel támogattuk a cég vezetését és tulajdonosait abban, hogy a további akvizíciós és fejlesztési terveik megvalósításához a BÉT-en történő megjelenés olyan tőkebevonási lehetőségekhez is hozzáférést nyújtson számukra, amelyek korábban nem álltak a rendelkezésükre" – nyilatkozta Csobádi Ákos, a BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A jelenlegi, turbulens gazdasági környezet, amellett, hogy jelentős kihívásokat támaszt a gazdaság minden szereplője számára, egyben a fejlődés táptalaja is lehet – ez az energetikában fokozottan érvényes, ahol még soha nem tapasztaltunk olyan mértékű fejlődési dinamikát, mint napjainkban. A tendencia egy egészen új világ érkezését vetíti elő, hatását tekintve – meglátásom szerint – az autó, vagy az internet feltalálásához hasonlítható. Társaságunk célja, hogy ezen változás élére álljon, mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon, ennek megvalósítását pedig jelentősen támogathatja a tőzsdei bevezetés”

– értékelte dr. Keresztes Attila, az ASTRASUN Solar Nyrt. elnök-vezérigazgatója a vállalati mérföldkövet, amelyet a BÉT Xtend piacra történő bevezetés jelent.

A hírről a BÉT is beszámolt, amely itt olvasható.